Groenten

Groenten

Wat kweken we? Een heleboel biologische groenten.

Bladgewassen: kropsla, ijsbergsla, krulsla, eikenbladsla, pluksla, andijvie, groenlof, roodlof, postelein, winterpostelein, veldsla, Nieuw-Zeelandse spinazie, spinazie, tuinmelde, warmoes, prei, selder, snijselder, knolselder, platte en krulpeterselie, asia salat, bladmosterd, kervel en rucola.

Koolgewassan: rode en witte kool, spitskool, savooikool, spruiten, groene en rode boerenkool, chinese kool, paksoi, bloemkool, broccoli, koolrabi, raap, mizuna, flower sprout, tatsoi, radijs, rammenas en raapstelen.

Vruchtgewassen: pompoen, courgette, patisson, komkommer, meloen, watermeloen, meer dan 40 soorten tomaat, punt en blokpaprika, pepertjes en aubergine.

Wortelgewassen: wortel, pastinaak, wortelpeterselie, knolvenkel, witloof, schorseneer, haverwortel, rode biet, ui, stengelui, sjalot en knoflook.

Peulgewassen: doperwt, peulerwt, suikererwt, boon en tuinboon.

Aardbeien

Doorlevende gewassen: aardpeer en rabarber.

Kruiden: basilicum, koriander, bieslook, Marokkaanse munt, zwarte pepermunt, dille,
tuinsalie, groene salie, tijm, rozemarijn, dragon, winterbonenkruid en mierikswortel.

Klik hier voor de interessante groentewijzer van De Wassende Maan met info en recepten.